Jdi na obsah Jdi na menu
 


výpis výjezdů 2019

 VÝJEZDY V ROCE 2019 - celkový počet 48

(letos|2021|2020|2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011|2010)


28.12. Únik nebezpečných látek - Šumburk n. D. - Hotel Grand

- čas ohlášení: 00:29

- popis zásahu: Jednotka byla povolána k podezření úniku plynu na plynárenské přípojce hotelu Grand. Byly naměřeny slabé hodnoty. Pro jistotu byl plyn do rána odpojen pracovníkem distributora. Bude proveden servis.

- počet zasahujících členů: 4

 

22.12. Požár - nenahlášené pálení - Žďár

- čas ohlášení: 10:41

- popis zásahu: Jednotka byla povolána k požáru lesního porostu, který viděl oznamovatel z protějšího kopce. Po průzkumu bylo zjištěno že se jedná pouze o nenahlášené pálení. 

- počet zasahujících členů: 5

 

19.12. Požár - hlášení EPS - Lidl Tanvald

- čas ohlášení: 12:46

- popis zásahu: Došlo k hlášení elektronické požární signalizace v Tanvaldské prodejně Lidl. Jednalo se naštěstí pouze o planý poplach. Důvod sepnutí neznáme. Jednotka byla odvolána před výjezdem ze základny.

- počet zasahujících členů: 5

 

16.12. Požár nízké budovy - Desná III - Riedlova

- čas ohlášení: 7:31

- popis zásahu: Byli jsme vysláni k požáru chalupy v obci Desná III, kde došlo k zahoření stropu mezi přízemím a 1. podlažím. Prvotní zásah byl veden útočným proudem C a následně dojela jednotka HZS z Jablonce nad Nisou se zařízením "Cobra" a zbytek zásahu byl proveden právě touto technikou. Díky tomuto zařízení nebyl objekt celý vyplaven, jelikož Cobra využívá velmi vysokého tlaku vody při minimálním průtoku a je schopna se provrtat stropem a tím hasit i mezi obložením a proto se nemusí nic rozebírat. Naši členové se podíleli na hašení, pomocných pracích a doplňování vody.

- počet zasahujících členů: 8

img_3303.jpeg

 

14.12. Požár nízké budovy - zahradní bouda - Šumburk nad Desnou

- čas ohlášení: 22:36

- popis zásahu: Jednotka byla povolána k požáru zahradní boudy nedaleko železniční stanice Tanvald směrem na Desnou. V době příjezdu první jednotky byl objekt v plamenech, nasazen byl vysokotlaký proud vody. Naše jednotka doplňovala vodu do cisterny HZS a řídila dopravu na místě události. V objektu nebyla nalezena žádná osoba. Příčina požáru je v šetření. FOTO

- počet zasahujících členů: 5

img_3281--1-.jpeg

 

14.11. Požár lesního porostu - nahlášené pálení - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 17:50

- popis zásahu: Jednotce byl vyhlášen požární poplach na základě oznámení o požáru lesa na úbočí Malého Špičáku. Událost byla prověřena profesionální jednotkou, která zjistila, že se jednalo pouze o pálení malého rozsahu. Tím pádem byly ostatní jednotky odvolány ihned při svém výjezdu ze základen.

- počet zasahujících členů: 7

img_2856--1-.jpeg

 

5.10. Požár lesního porostu - nahlášené pálení - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 12:44

- popis zásahu: Jednalo se opět o nahlášené pálení jako předchozí den. Jelikož se operačnímu středisku znovu nepodařilo kontaktovat oznamovatele, který nezvedal telefon musely být na místo vyslány jednotky požární ochrany, aby pálení ověřily. Stejně jako předchozí den nebylo třeba zasahovat.

- počet zasahujících členů: 6

 

4.10. Požár lesního porostu - nahlášené pálení - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 12:12

- popis zásahu: Jednotka byla společně s jednotkou HZS LK PS Tanvald povolána operačním střediskem na základě telefonátu oznamovatele na Tanvaldský Špičák, kde probíhalo nahlášené pálení po těžbě na modré sjezdové dráze. Jednotky po svém příjezdu událost prověřily a jelikož bylo pálení pod plnou kontrolou nebylo třeba zasahovat. Jednotky se proto vratily zpět na své základny.

- počet zasahujících členů: 5

 

3.9. Pátrání po pohřešované osobě - Černá Říčka

- čas ohlášení: 13:31

- popis zásahu: Jednotka byla povolána k pátrání po ztracené ženě v oblasti Černé Říčky, jednotka však byla odvolána cestou na místo, jelikož se žena mezitím našla.

- počet zasahujících členů: 5

 

27.8. Pátrání po pohřešované osobě - Souš

- čas ohlášení: 21:46

- popis zásahu: Jednotky požární ochrany byly povolány k pomoci při pátrání po seniorovi, který zabloudil při sběru borůvek v oblasti vodní nádrže Souš. Muž byl nalezen ještě před půlnocí, vyčerpán, ale v pořádku a po prohlídce posádkou ZZS byl dopraven domů. Naše jednotka se po příjezdu zapojila do pátrání, až do doby kdy byl dotyčný nalezen.

- počet zasahujících členů: 7

 

8.8. Transport handicapované osoby - Tanvald - Žďár

- čas ohlášení: 17:11

- popis zásahu: Jednotka byla povolána k transportu handicapovaného muže, kterému se porouchal elektrický vozík a nemohl se dostat domů. Členové jednotky dopravili muže s vozíkem domů, kde si ho převzala do péče ošetřovatelka. 

- počet zasahujících členů: 7

 

2.8. Požár výškové budovy - Výšina - Vnitřní

- čas ohlášení: 8:01

- popis zásahu: Jednotky požární ochrany byly povolány k požáru panelového domu na Výšině. Po příjezdu první z nich na místo bylo zjištěno, že se jedná o zapomenuté párky na plotně. Proto byly ostatní jednotky včetně té naší odvolány a na místo již nevyjížděly.

- počet zasahujících členů: 5

 

28.7. Požár trávy - Šumburk nad Desnou - Příchovická

- čas ohlášení: 13:59

- popis zásahu: Jednalo se o požár trávy, jelikož byl požár malého rozsahu zůstala jednotka zálohou na místě události.

- počet zasahujících členů: 6

 

16.7. Požár grilu na kebab - Krkonošská

- čas ohlášení: 18:25

- popis zásahu: Jednotka byla odvolána před výjezdem, jelikož požár byl uhašen pomocí hasicího přístroje přítomnými občany. 

- počet zasahujících členů: 5

 

2.7. Planý poplach - "požár farmy Horní Tanvald"

- čas ohlášení: 21:27

- popis zásahu: Jednalo se o nenahlášené pálení, tudíž byl výjezd vyhodnocen jako planý poplach a dobrovolné jednotky byly odvolány cestou k zásahu.

- počet zasahujících členů: 6

 

2.7. Požár pily - Desná II. - Hutní

- čas ohlášení: 5:54

- popis zásahu: Čtyři jednotky požární ochrany byly povolány k požáru pily v blízkosti skláren v Desné. Hašení probíhalo několika proudy. Bylo třeba rozebrat střešní konstrukci a objekt dohasit. Naše jednotka prováděla především doplňování vody.

- počet zasahujících členů: 4

img_1870.jpg

 

29.6. Požár lesního porostu - Tanvaldský Špičák - sedlo

- čas ohlášení: 10:14

- popis zásahu: Jednalo se o požár malého rozsahu na jižním sedle Tanvaldského Špičáku. Požár byl uhašen jednotkou HZS, tudíž naše jednotka byla odvolána cestou na místo.

- počet zasahujících členů: 4

 

15.6. Požár lesního porostu - Velké Hamry II

- čas ohlášení: 10:28

- popis zásahu: Jednotka byla povolána na žádost velitele zásahu k doutnajícímu lesnímu porostu ve velmi nepřístupném terénu Černostudničního hřebenu. Jednotka se svým teréním speciálem dojela co nejblíže k místu zásahu co to šlo a odtud společně s ostatními jednotkami natáhla hadicové vedení C až na místo. Porost doutnal na ploše zhruba 3x3 metry. FOTO / VIDEO

- počet zasahujících členů: 3

img_1668--1-.jpg

 

3.6. Požár výškové budovy - Velké Hamry

- čas ohlášení: 15:33

- popis zásahu: Jednalo se o zapomenuté jídlo na plotně, které silně zakouřilo byt, což bylo vidět mimo budovu a na místo byly povolány jednotky požární ochrany. Naše jednotka zůstala zálohou na místě události. 

- počet zasahujících členů: 4

 

31.5. Taktické cvičení - únik nebezpečných látek do ovzduší 

- čas ohlášení: 9:28

- popis zásahu: Jednotky požární ochrany cvičily postup, při úniku čpavku do ovzduší a záchranu osoby, která obsluhovala zařízení, ze kterého čpavek unikl. Cvičení probíhalo simulovaně v areálu PS HZS LK - stanice Tanvald. Naše jednotka na místě instalovala 2 vedení C s deflektory (štítová proudnice), kterými se srážel uniklý čpavek ze vzduchu a dva členové jednotky se oblékli do lehkého protichemického obleku SUNIT, ve kterém provedli dekontaminaci poraněné osoby a následně i zasahujících hasičů v kompletních protichemických oblecích uvnitř budovy. Poraněná osoba byla předána myšlené ZZS.

- počet zasahujících členů: 5

 

23.5. Otevření uzavřených prostor - Výšina - Okružní

- čas ohlášení: 11:48

- popis zásahu: Jednotka byla povolána ke spolupráci s HZS při otevření bytu muže, o kterém nikdo již 3 týdny nic nevěděl. Jednotka nakonec zůstala zálohou na místě události. Muž byl v bytě naživu, jeho zdravotní stav ještě překontrolovala posádka ZZS.

- počet zasahujících členů: 5

 

21.5. Taktické cvičení - únik nebezpečných látek na Kamenici

- čas ohlášení: 12:58

- popis zásahu: Jednotky požární ochrany cvičily nasazení norných stěn za účelem zachycení uniklých nebezpečných látek do řeky. Tento typ události není příliš běžný, tak jednotky nacvičily taktiku zásahu tímto způsobem. K žádnému úniku během cvičení nedošlo.

- počet zasahujících členů: 5

 

18.5. Požár nízké budovy - Šumburk - Vítězná

- čas ohlášení: 18:44

- popis zásahu: Na místě události bylo zjištěno silné zakouření ve sklepních prostorách bytového domu, kde byl proveden průzkum, avšak žádné hoření nebylo zjištěno. Sklep byl odvětrán a ještě jednou překontrolován termokamerou. Naše jednotka byla zálohou na místě události společně s jednotkami z Desné.

- počet zasahujících členů: 9

 

12.5. Požár lesního porostu - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 9:16

- popis zásahu: Jednalo se o malé doutnající místo v lese, který vyhořel v týdnu. Jelikož to bylo opravdu malé ohnisko, které vlivem větru vylezlo ze země, bylo využito pouze džberové stříkačky (ruční stříkačka, přenosná na zádech jako batoh) jejíž pomocí bylo místo zkropeno. Jednotka zůstala zálohou na místě události.

- počet zasahujících členů: 7

 

9.5. Požár lesního porostu - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 4:17

- popis zásahu: Jednalo se o znovurozhoření lesního porostu na Tanvaldském Špičáku, jelikož žhavé uhlíky byly i hluboko pod zemí. Tentokrát hořelo pouze na ploše cca 3x10 metrů. Jednotky požár znovu uhasili a pak ještě jednou postupně prokropily celé požářiště, aby se co nejvíce minimalizovala šance opětovného hoření. Po projití požářiště s termokamerou byl zásah ukončen a po náročném balení hadic se jednotky vrátily na své základny. FOTO

- počet zasahujících členů: 7

 

8.5. Požár lesního porostu - Tanvaldský Špičák

- čas ohlášení: 15:43

- popis zásahu: Jednalo se o požár lesního porostu pod rozhlednou na Tanvaldském Špičáku. Požár se vlivem silného větru a těžko přístupného terénu ve strmé stráni rozšířil na plochu odhadem 200x600 metrů.  Kvůli silnému zakouření bylo užito dýchací techniky. S hašením pomáhal i vrtulník. Vyhlášen byl 3. stupeň požárního poplachu. Naše jednotka se intenzivně zapojovala do hasebních prací, kyvadlové dopravy a všeho co bylo třeba. Zásah se protáhl do pozdních nočních hodin. FOTO

- počet zasahujících členů: 9

img_0830--1-.jpg

 

28.4. Požár lesního porostu - Popelnická

- čas ohlášení: 11:58

- popis zásahu: Šlo o požár lesního porostu 10x10 metrů v ulici Popelnická pod vyhlídkou na centrum města. Požár se rozšířil nejpravděpodobněji od pálení v ohništi. Jednotka byla zálohou na místě události.

- počet zasahujících členů: 8

 

26.4. Otevření uzavřených prostor - Tanvald Výšina - Okružní

- čas ohlášení: 12:41

- popis zásahu: Jednotka byla odvolána z předchozí události na otevření zabouchnuého bytu vlivem průvanu. V bytě majitelka vařila vodu na plynovém sporáku. Jelikož nešli dveře otevřít šetrným způsobem byl povolán automobilový žebřík též z předchozí události. Následně byl byt otevřen zevnitř vniknutím do bytu přes balkon.

- počet zasahujících členů: 5

 

26.4. Požár výškové budovy - Tanvald Výšina - U Lesíka

- čas ohlášení: 12:26

- popis zásahu: Oznamovatel cítil na chodbě zápach spáleniny. Tuto událost ohlásil na operační středisko. Po příjezdu jednotek požární ochrany nebylo zjištěno žádné hoření nebo jeho následky. Naše jednotka zůstala zálohou na místě události společně s jednotkou z Desné II. Zatímco profesionální jednotka pokračovala v průzkumu domu, naše jednotka byla odvolána na další událost. 

- počet zasahujících členů: 5

 

26.4. Požár lesního porostu - pod Terezínkou

- čas ohlášení: 11:25

- popis zásahu: Jednalo se o opalování kabelů na lesní cestě pod vyhlídkou Terezínka. Jednotka na místě provedla schlazení spáleného materiálu pomocí vysokotlakého proudu vody.

- počet zasahujících členů: 4

 

20.4. Požár travního porostru - Tanvald - Údolí Kamenice

- čas ohlášení: 16:41

- popis zásahu: Jednalo se o požár travního porostu od ohniště. Jednotka dojela až k místu události, kde natáhla požární vedení C. Následně společně s profesionální jednotkou dohasila požár, který se naštěstí zastavil na hranici lesa mezi stromky. FOTO

- počet zasahujících členů: 6

 

16.4. Požár nízké budovy - Smržovka - Luční

- čas ohlášení: 16:38

- popis zásahu: Šlo o požár rodinného domu, kde oznamovatel hlásil kouř na chodbě, přes který se nemohl dostat z domu ven. Před příjezdem naší jednotky muže evakuovala profesionální jednotka pomocí nastavovacího žebříku z okna. Naše jednotka se po příjezdu na místo zapojila do hasebních prací, čerpala vodu z hydrantu a při dohašování pomáhlala s rozebíráním střešní krytiny, aby bylo možné dohasit skrytá ohniska. Zásah probíhal kvůli silnému dýmení v dýchací technice. FOTO

- počet zasahujících členů: 5

cimg4542.jpg

 

15.4. Požár porostu - Tanvald

- čas ohlášení: 13:28

- popis zásahu: Jednalo se o požár porostu při pálení, které se vymklo kontrole. Jednotka na místě zásahu řídila dopravu, protože událost byla u hlavní silnice a požár nebyl natolik velký, aby si žádal další nasazení sil a prostředků.

- počet zasahujících členů: 5

 

27.3. Požár nákladního automobilu - Velké Hamry

- čas ohlášení: 13:21

- popis zásahu: Jednotka byla zálohou na místě události. Na vozidle došlo k zahoření v motorové části odkud se požár rozšířil do kabiny. FOTO

- počet zasahujících členů: 5

img_0426.jpg

 

20.3. Požár nízké budovy  - Tanvald - Údolí Kamenice

- čas ohlášení: 7:31

- popis zásahu: Jednotka byla zálohou na místě události spolu s dobrovolnými jednotkami z Desné. Událost byla následně vyhodnocena jako planý poplach.

- počet zasahujících členů: 3

 

17.3. Požár stavební buňky - Tanvald - Malý Špičák

- čas ohlášení: 21:34

- popis zásahu: Jednotka byla odvolána ještě před výjezdem ze základny, protože požár byl již zlikvidován profesionální jednotkou.

- počet zasahujících členů: 5

 

15.3. Technická pomoc - padlý strom - Tanvald - Nemocniční

- čas ohlášení: 2:42

- popis zásahu: Jednotka byla operačním střediskem vyslána do ulice Nemocniční, kde spadl přes komunikaci strom a tím ji zneprůjezdnil. Jednotka po příjezdu na místo strom rozřezala a odklidila z vozovky.

- počet zasahujících členů: 6

img_0273--1-.jpg

 

4.2. Požár domu Desná II

- čas ohlášení: 22:40

- popis zásahu: Při příjezdu prvních jednotek na místo bylo zjištěno, že plameny zachvátili celý objekt. Na zkrocení plamenů byly nasazeny 3 proudy, avšak nakonec se po dohodě s majitelkou domu budova nechala kontrolovaně dohořet a hasiči pouze dohlíželi na to, aby se požár nerozšířil na okolní stavení. Naše jednotka vypomáhala při hasebních pracích a také zřídila čerpací stanici na doplňování vody do cisteren. FOTO

- počet zasahujících členů: 7

52602973_1009294835930310_3735063058507104256_n.jpg

 

9.2. Požár nízké budovy - nenahlášené pálení

- čas ohlášení: 16:22

- popis zásahu: Vzhledem k tomu, že se jednalo pouze o nenahlášené pálení, byla jednotka odvolána ještě před výjezdem ze základny. Událost je hodnocena jako planý poplach.

- počet zasahujících členů: 8

 

13.1. Technická pomoc - popadané stromy přes komunikaci - Desná III. / Černá říčka

- čas ohlášení: 15:15

- popis zásahu: Jednotka užitím motorové pily odstranila stromy a zprůjezdnila komunikaci směr tzv. Nyčovy domky.

- počet zasahujících členů: 4

49253494_203287940535438_3957121839896985600_n.jpg

 

13.1. Technická pomoc - popadané stromy přes komunikaci - Tanvald - Český Šumburk

- čas ohlášení: 10:15

- popis zásahu: Jednotka užitím motorové pily odstranila stromy a poté zajistila stržené vedení veřejného osvětlení a telefonu tak, aby neviselo nad silnici a komunikace byla průjezdná.

- počet zasahujících členů: 4

 

13.1. Technická pomoc - padlý strom - Tanvald Žďár

- čas ohlášení: 3:18

- popis zásahu: Jednotka po svém příjezdu byla již jen zálohou na místě události, protože strom stihli odstranit profesionální hasiči.

- počet zasahujících členů: 2

 

12.1. Technická pomoc - padlý strom - Tanvald Výšina - ulice Horská

- čas ohlášení: 9:34

- popis zásahu: Jednotka užitím motorové pily odstranila strom padlý na vozovku.

- počet zasahujících členů: 3

 

11.1. Technická pomoc - padlý strom na el. vedení - Tanvald - Český Šumburk

- čas ohlášení: 20:57

- popis zásahu: Jednotka pomáhala o odklízením rozřezaného stromu z vozovky, který při pádu přetrhl vedení veřejného osvětlení a shodil vedení telefonu.

- počet zasahujících členů: 2

 

9.1. Technická pomoc - padlý strom na el. vedení - Tanvald Žďár 

- čas ohlášení: 12:19

- popis zásahu: Jednotka byla odvolána cestou na místo události (el. vedení bylo stále pod proudem).

- počet zasahujících členů: 2

 

6.1. Požár plechového kontejneru - Tanvald Žďár

- čas ohlášení: 10:34

- popis zásahu: Záloha na místě události.

- počet zasahujících členů: 2

 

2.1. Pátrání po neznámé osobě v lese - Lhotka

- čas ohlášení: 19:17

- popis zásahu: Jednotka se po příjezdu na místo události zapojila do pátrací akce. Hledání osoby trvalo skoro 6 hodin, jednotka se vrátila na základnu v 1:30 druhého dne.

- počet zasahujících členů: 3

 

1.1. Padlý strom (stržené vedení veřejného osvětlení) - Český Šumburk

- čas ohlášení: 17:48

- popis zásahu: Po příjezdu na místo události odklidila jednotka zbytky již rozřezaného stromu profesionální jednotkou HZS a pomohla s úklidem komunikace.

- počet zasahujících členů: 3